Română 

"Omul sfătuieşte pe aproapele său precum ştie. Dumnezeu însă lucrează în cel ce-L ascultă după credinţa sa."

May
01
2016

 

Să ne împărtăşim şi noi de Lumina învierii lui Hristos,

ca sufletele noastre să învieze împreună cu El şi să petreacă alături de El în

fericire şi desfătare veşnică. Vă dorim din suflet să gustaţi cât mai deplin bucuria

învierii Domnului

în aceste sfinte sărbători ale Paştelui!

Hristos a înviat!

 

Arhim. Nicolae Moldovan cu obştea Mănăstirii Nicula

 

separator
Feb
15
2016
În perioada 15 - 18 februarie 2016, la Mănăstirea Nicula, se vor desfăşura Cursurile de îndrumare duhovnicească. Cuvântul de deschidere va fi ţinut de ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Vor participa ca îndrumători PC Arhim. Teofil Tia, Arhim. Teofil Roman şi Pr. Prof. Dr. Ioan Bizău.
separator
Jul
12
2015

COMUNICAT

privind acreditarea instituțiilor mass-media, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor fizice

În conformitate cu legislația în vigoare privind acreditarea instituțiilor mass-media, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor fizice pe lângă Mănăstirea Nicula, sunt prevăzute următoarele:

  1. Transmiterea unei solicitări scrise în care se precizează numele instituției / organizației / persoanei fizice, datele de contact, numărul de persoane pentru care se solicită acreditarea, responsabilul grupului care reprezintă instituția / organizația.

  2. Persoanele acreditate se vor legitima cu CI și legitimația de presă.

  3. Acreditarea permite accesul liber la informațiile de interes public care privesc Mănăstirea Nicula în temeiul Legii nr. 544 / 2001 cu modificările și completările ulterioare.

  4. Pe timpul desfășurării evenimentelor religioase persoanele acreditate vor respecta programul și locurile stabilite de organizatori, vor avea o conduită demnă, potrivită momentului, nu vor interveni sau împiedica desfășurarea normală a activităților religioase.

  5. Nu se permite accesul în alte locuri din mănăstire fără aprobarea conducerii, se va respecta intimitatea personalului monahal, fiind interzise filmatul și fotografiatul, folosirea echipamentelor de înregistrare disimulate sau obținerea informațiilor cu caracter personal.

  6. Se interzice folosirea informațiilor despre mănăstire în alt scop – comercial, publicitar, politic, denigrator, etc. – decât cel de interes public.

  7. Nerespectarea regulilor de mai sus conduce la retragerea acreditării persoanei vinovate.

 

Se aprobă instituțiilor mass-media, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor fizice acreditate, în perioada 13 – 15 august 2015, accesul și dreptul de a înregistra și transmite slujbele religioase de la Hramul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului Nicula 2015. Acreditarea încetează în momentul încheierii programului liturgic afișat.

 

Descarca formular de acreditare

STAREȚ

Arhim. Nicolae Moldovan

separator
Jun
20
2015
Sâmbătă, 20 iunie 2015, începând cu ora 08.00, ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nicula şi va hirotoni întru ieromonah pe ierod. Pantelimon Mocan, şi întru ierodiacon pe monahul Gheorghe Mugur.
separator
Apr
13
2015
Luni, 13 aprilie 2015, PC. Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, va savarsi Sfanta Liturghie si va tine un cuvant de invatatura la Manastirea Nicula. Hristos a inviat!
separator
Aug
29
2014
Vineri, 29 august 2014, la sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, PS Timotei, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, va săvârși Sfânta Liturghie și va ține un cuvânt de învățătură la Mănăstirea Nicula.
separator
© 2018 Mânăstirea Nicula - Toate drepturile rezervate.